Дякую, що завітали на сторінку Діянь римських. Її присвячено українському перекладові одного з найпопулярніших творів середньовічної латинської літератури - збірки оповідок, відомої як Gesta Romanorum. Тут з'являються українські тексти вибраних оповідок, думки, пов'язані з перекладом цієї літературної пам'ятки, а також усе, що прямо чи опосередковано пов'язане з нею і що видається цікавим - а такого є справді багато.

8 липня 2014 р.

Загляньмо всередину...

Для всіх, хто ще не мав змоги потримати в руках українське видання Діянь римських, навмання розгортаємо кілька сторінок. Це - лише невелика частина красоти ;)





Зображення, використані для ілюстрування книжки, – автентичні витвори епохи, всі вони взяті із середньовічних рукописів. Підшукати їх було справою нетривіальною, адже із збережених манускриптів збірки Gesta Romanorum жоден не містить фігуративних ілюстрацій. Однак потрібний матеріал знайшовся в інших тогочасних ілюстрованих рукописах, які містять зображення відповідних осіб, істот чи речей, а деколи й близькі чи аналогічні сюжети.

Нічого не домальовано, лише вправно й дуже делікатно опрацьовано. Дякуємо художнику-оформлювачеві Юрію Беглярову, справжньому майстрові своєї справи!

Немає коментарів:

Дописати коментар